Actuarieel medewerker

Financieel, Tijdelijke aanstelling

Geplaatst
12 December 2017
Locatie
Zeist, Utrecht
Contact
Ja, de werkzaamheden moeten op locatie worden uitgevoerd
Termijn
Binnen 1 maand
Budget
In overleg
Reacties
0

Opdrachtomschrijving

Voor een opdrachtgever in Zeist zoek ik een Actuarieel Medewerker.

Achtergrond opdracht

Jouw afdeling
Het team Actuariële Verantwoording & Analyse bestaat uit 15 gedreven collega’s. Wij zijn een team van analytische professionals. Wij werken samen voor grote pensioenfondsen met een beheerd vermogen van ongeveer 200 miljard euro. Wij zijn constant in beweging en krijgen regelmatig nieuwe klanten. Dit biedt ons steeds nieuwe uitdagingen.
Wij verzorgen de rapportages en analyses over de pensioenverplichtingen van onze klanten. Wij maken de financiële risico’s die het pensioenfonds loopt zichtbaar. Daarnaast doen wij ook demografisch onderzoek naar bijvoorbeeld de levensverwachting van onze deelnemers.
Ook vervullen wij een belangrijke rol bij het maken van jaarrekeningen en het berekenen van diverse financiële kerntallen zoals bijvoorbeeld de dekkingsgraad of de ontwikkeling van de pensioenverplichtingen. Zeker niet onbelangrijk is dat wij de berekeningen maken om de premie vast te stellen.

Jouw functie
Jij gaat samen met jouw collega’s eigen ontwikkelde actuariële modellen gebruiken om de jaarrekeningen van onze klanten op te stellen. Jij weet de link te leggen tussen de uitkomsten van het model, de pensioenadministratie en het uiteindelijke jaarverslag. Het is belangrijk dat je de uitkomsten goed uit kan leggen aan jouw collega’s. Je werkt samen met een senior actuaris om tijdig het actuarieel deel van de jaarrekening op te leveren.
Een analytische achtergrond is dus echt een vereiste evenals een aantal jaar relevante actuariële werkervaring op gebied van jaarverslaglegging van pensioenfondsen. Daarnaast is ervaring met data-analyse een pré.


Functie eisen

Jouw profiel
Jij beschikt over:

- Een WO/HBO werk- en denkniveau;
- Opleiding in een bèta-richting (wiskunde, informatica, econometrie, actuariaat e.d.);
- Relevante werkervaring binnen actuariële verslaglegging van pensioenfondsen;
- 3-7 jaar werkervaring;
- Sterke analytische vaardigheden;
- Goede communicatieve vaardigheden;
- Je beheerst de Nederlandse taal;


Interesse?

Stuur een opdrachtgerichte motivatie mee waarin je duidelijk verwijst naar jou specifieke ervaring met de gevraagde expertises.

Geef een indicatie van het gewenst salaris of uurtarief.

Geef duidelijk de beschikbaarheidsdatum en eventuele vakanties aan

Meer opdrachten in dit vakgebied

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play