Freelance journalisten gezocht voor nieuwsportal

Tekst en Vertaling

 • Opdracht status
  Match
 • Geïnteresseerd 4
 • Geplaatst op
 • Locatie De opdracht kan volledig op afstand worden uitgevoerd
 • Aanvang In overleg
 • Oplevering 14 Maart 2020
 • Budget In overleg
 • Geplaatst door Board

Opdrachtomschrijving

Nieuwsportal initiatief met slim verdienmodel

Beste freelance journalisten,

Voor een nieuw initiatief ben ik op zoek naar freelance journalisten om interessante content aan te leveren.

De site zal online gaan rond half april. Er draait al een prototype dat naast op een laptop maar ook op een smartphone goed functioneert.

Ik heb momenteel 7 toezeggingen, van 2 professionele onafhankelijke journalisten en van 5 burgerjournalisten/specialisten, die artikelen gaan aanleveren. Het streven is om bij de lancering zo’n 20 tot 30 artikelen op de site te hebben.

Je mag zelf bepalen over welk onderwerp je schrijft en of het een nieuwsitem, nieuwsanalyse, opinie, verslag van eigen onderzoek is of een blog tekst. We voeren geen redactie en monitoren slechts op plagiaat en misbruik. Onderwerpen mogen divers zijn: economie, sport, film naar politiek, maatschappij, milieu, cultuur en wetenschap. Ook recensies zijn welkom.

Via een slim verdienmodel kan een journalist aan elke lezer van zijn artikel geld verdienen. Hoe meer lezers hoe meer inkomsten dus. De journalist kan zijn eigen artikel ook nog verder onder de aandacht brengen van het eigen netwerk door de link te delen op social media. Hierbij is alleen de kop van het artikel met de introductie zichtbaar.

Alleen originele content mag op de site. Je kunt wel citeren en samenvatten uit eerder eigen werk dat naar jouw idee nog door te weinig mensen is gelezen of een samenvatting van divers eerder werk. Er kan ook een foto worden toegevoegd, wel eigen materiaal of met common media licentie. Een artikel moet minimaal 1.000 karakters bevatten (incl. spaties) en maximaal 10.000, zo'n 200 tot 2.000 woorden. Echte lange artikelen zouden we adviseren om te splitsen in een serie bestaande uit meerdere delen.

De inkomsten kunnen sterk variëren, onze inschatting is dat een goed artikel tussen de Eur 100 en Eur 1000,- moet kunnen opbrengen binnen 1 a 2 maanden. We kunnen dit echter niet garanderen.

Graag een reactie met kort CV en met een link naar een recent werk. Geef tevens aan over welk onderwerp je zou willen schrijven. Serieuze reacties krijgen van ons een mail met daarin meer uitleg en meer informatie over het platform. Er zullen uiteindelijk uit de reacties hier 10 journalisten uitgekozen worden die bij de lancering op de site zullen staan.

Voorstel Financiële garantie:
Gezien we e.e.a. uit eigen middelen financieren hebben we geen groot budget om journalisten vooraf te betalen. Echter voor niets gaat de zon op en goede journalistiek heeft een prijs. Indien er voldoende lezers op de site komen zou iedereen een mooi tarief kunnen verdienen echter het is niet te garanderen dat dit de eerste maand al zo is, vandaar ons volgende voorstel voor een minimale garantie van verdienste:
De 5 MEEST gelezen artikelen op de site (na 1 maand) die van professionele freelance journalisten zijn die VOOR de lancering hun artikel hadden geplaatst en die nog geen Eur 50,- hebben verdiend aan dat artikel (1 maand na de lancering) krijgen minimaal Eur 50,- voor dat artikel.

Ik hoor graag van jullie,
Met vriendelijke groeten,
Gerard

Geïnteresseerde freelancers

 • {{item.displayName}}

  {{item.displayDisciplines}}

  • {{ item.hourlyRate || '-' }} per uur
  • {{item.distance}} km afstand
  • {{item.nrSharedConnections}} gedeelde connecties
  Chat openen Geweigerd

Nog geen geinteresseerde freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten