Als horecaduizendpoot heb ik van jongs af aan de ambitie gehad ondernemer te zijn. Nog voor het verlaten van de middelbare school was ik daar actief mee bezig. Van 2004 tot 2009 heb ik mijn eerste ondernemerservaring opgedaan, welke ik niet zonder kleerscheuren heb doorstaan. In deze periode heb ik me ingezet voor Hotel Odoorn te Odoorn en Steakhouse Amsterdam op het vakantie-eiland Mallorca. Het hotel brandde in 2006 tot de grond af tijdens herstelwerkzaamheden aan de balkons van de met riet overkapte boerderij. Nadien is het gebouw herbouwd en werden de bedrijfsactiviteiten anno 2008 hervat. Helaas heeft de nasleep van deze brand en het uitlopen van de nieuwbouw ervoor gezorgd dat faillissement niet meer was te voorkomen.

Na deze leerschool besloot ik tot het volgen van een studie bedrijfskunde met het financiële vak als specialisatie. Een opleiding en periode waarin ik veel van mijn ambitie heb terug gevonden. Ook heeft dit mijn kijk op het ondernemerschap veranderd. Het denken in uitdagingen in plaats van problemen, het regelmatig benoemen van mijn sterkte en zwakten en het uitkijken naar kansen om mijn competentieprofiel te sterken.

Collega’s, vrienden en familie zien mij als iemand die altijd het positieve zoekt, creatief is, graag helpt, weet om te gaan met computers en sterke ambities heeft in het ondernemerschap gerelateerd aan horeca. Zelf zou ik daar de steekwoorden: sportief, prestatief, flexibel, marktinzicht en dienstbaar aan toe voegen. Echter geeft het laatste genoemde direct ook mijn valkuil aan, iets of iemand is nodig om dit af te remmen. Thuis laat ik me makkelijk verleiden tot het spelen van pianomuziek of tot een bezoek aan de tennis- en golfbaan.

Vanuit deze visie ben ik in september 2013 gestart met mijn bedrijf Den Hartog ondersteuning, een organisatie die zich onderscheid door meer te zijn dan een administratiekantoor.

Voor mijn onderneming zie ik de kansen voornamelijk liggen in het aanbieden van gespecialiseerde diensten waarbij kennis een belangrijke rol speelt. De Nederlandse economie wordt meer en meer een kenniseconomie. Vanuit de ICT sector mag branchevreemde concurrentie worden verwacht binnen vele van onze sectoren, zogenaamde intelligente software en producten nemen stukjes van het menselijk handelen en denken over. Voor een flexibele organisatie ligt een mooie toekomst in het verschiet, mits zij in staat is snel te handelen en doelmatig gebruik maakt van ICT.

Bas **********, laatste update = 09-06-2016
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play