Ik ben Ilse Vlastuin, aka *****************; freelance copywriter/tekstschrijver voor mode en retail.

Van origine ben ik fashion designer, tegenwoordig werkzaam als tekstschrijver/copywriter met als specialisatie - hoe kan het ook anders - mode.

25+ jaar werkervaring in de damesmode heeft mij gepokt, gemazeld en gevormd. Met als resultaat een gedegen deskundigheid op het gebied van design, cultuur en (mode-) geschiedenis én een parate kennis van stofkwaliteiten, bewerkingen, wassingen en finishes. Ik ben een walking, talking fashion library. Durf ik zonder valse bescheidenheid te beweren ☺.
De kunde om van noodzakelijke informatie een prettig leesbaar en verkoopstimulerend stuk tekst te schrijven is deels aangeboren/deels aangeleerd.

Ik schrijf product-beschrijvingen, collectie-berichten, nieuwsbrieven, persberichten, brochures en seo-teksten. Ik blog – soms als ghostwriter – en redigeer de pennevruchten van anderen. Dat alles overigens in het Nederlands (geboren en getogen) en Engels (ik schurk tegen ‘native english’ aan).

Mijn natuurlijke tone of voice is luchtig, informeel en meeslepend. Maar: tegelijkertijd flexibel genoeg om mee te buigen richting de beoogde doelgroep. Een eerdere baan als consultant voor mode-merken heeft mij een goed inlevingsvermogen opgeleverd.

‘Creativity is Intelligence having Fun’ is een quote van Albert Einstein die ik gretig gebruik om mijn unique selling points te benoemen.
1) Creativity. Storytelling met een creatieve inslag; met respect voor het merk-dna, maar toch nét even anders.
2) Intelligence. Relevante vakkennis van mode, stijl en product - overgebracht in een verfijnde balans tussen ‘need to know’ en ‘ nice to know’.
3) Fun. Een schrijfstijl die van informatie ‘infotainment’ maakt.

Als persoon en qua werk-ethiek ben ik betrokken, gemotiveerd, professioneel en niet gespeend van humor. Mild qua karakter, kritisch en scherp qua werk.

Kijk op ***************** voor de uitgebreide versie van deze pitch ☺
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play