Bij mijn werken hoort dat ik doe wat gedaan moet worden, ik een ingebouwd streven heb naar vereenvoudiging van processen, en ik mensen om mij heen vooruit probeer te helpen. Voor mij hoort daar bij dat ik ontwikkelingen in techniek en wetgeving volg, toepas en uitleg.

Zelf beschouw ik BTW als een van mijn specialisaties. Ik heb het niet op black box toepassingen, maar sta voor gedocumenteerde aansluitingen tussen resultaten en balans; ik heb wel eens voor een bedrijf met zesendertig decentraal geadministreerde werkmaatschappijen orde geschapen in de geconsolideerde aansluiting van de BTW. De truc is simpel: voor ieder onderdeel onderzoeken hoe het zit, en (in een spreadsheet) vastleggen hoe je rapportages hercodeert in een geconsolideerde berekening. Voortbordurend op het combineren van gegevens uit verschillende administraties blijkt het ook prima te lukken om (omzet en) BTW uit verschillende landen in een administratie te administreren.

In omvang van de administratie heb ik altijd vrolijk grotere en kleinere bedrijven afgewisseld, van winkeltje in cadeauartikelen tot uitzendbureau of energiebedrijf. Bij de grootste administratie waar ik aan werkte ging er jaarlijks een miljard dollar over mijn bureau, als intercompany accountant voor aanleverende units. Voertaal Engels ken ik als de norm, maar ook in Frans en Duits kom ik goed vooruit, evenals natuurlijk in moedertaal Nederlands.
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play