Kort samengevat ben ik een ervaren Projectmanager ICT met kennis van, en ervaring met moderne methodes en hulpmiddelen, een gedreven teamplayer, enthousiast, doelgericht en zeker ICT-nieuwsgierig. Ik heb oog voor de projectdoelstellingen maar zeker ook voor de projectmedewerkers.

Als Projectmanager ICT heb ik diverse projecten aangestuurd waarbij zowel gebruikers, ICT-medewerkers en externe leveranciers in het projectteam actief waren. Afhankelijk van het project had ik daarbij tevens de rol van Scrummaster waarbij een van de gebruikers als Productowner werd ingezet.
In een dergelijke rol heb ik primair oog voor de afgesproken projectdoelstellingen en heb in dat kader ook regelmatig overleg met de diverse stakeholders. Op basis van mijn kennis en ervaring ben ik prima in staat te ‘sparren’ met de diverse ICT-medewerkers over de richting van technische oplossingen.

Als Manager ICT lag het accent naast het aansturen van projecten en diverse ICT-activiteiten ook op het in de lijn aansturen van de ICT-afdeling. Ten aanzien van de ICT-medewerkers vind ik naast hun vaktechnische commitment en drive, ook hun persoonlijke drijfveren erg belangrijk.

Door training en ervaring ben ik vanuit een IT-technische rol doorgegroeid naar een IT-managementrol. Ik werk weloverwogen, kan goed luisteren, leef mij in, in situaties en in mensen. Ik ben besluitvaardig en werk graag in teamverband. Daarnaast heb ik continue oog voor de omgeving waarbinnen de producten worden ontwikkeld en beheerd, en voor de gebruikersomgevingen waar deze worden gebruikt.

Binnen de ICT ben ik steeds op zoek naar nieuwe methodes, of aanvullingen op bestaande methodes, die aansluiten op de wijze waarop ICT-projecten vandaag de dag worden uitgevoerd. Een voorbeeld is de introductie van DevOps waarmee het beheer van informatiesystemen nadrukkelijk in de Agile/SCRUM methodiek wordt opgenomen. Bij mijn voormalige werkgever, een grote aanbieder op het gebied van Zorg, kon hierdoor prima worden geanticipeerd op ingrijpende en snelle veranderingen binnen de Zorgsector, zonder daarbij aan kwaliteit in te hoeven leveren.

Dergelijke snelle ontwikkelingen en daaraan gekoppelde uitdagende IT-projecten ervaar ik als zeer boeiend.

Uiteraard ben ik graag bereid desgevraagd een en ander toe te lichten.

 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play