Lex is een senior ‘allround’ (verander)manager, met academisch werk- en denkniveau, die als zeer ervaren intermediair tussen directie, (senior-)management en de operatie moeiteloos schakelt en op voortvarende wijze tijdig het gewenste resultaat realiseert. Hij weet visie, conceptueel strategisch denken en overtuigingskracht te combineren en te vertalen naar praktisch uitvoerbare plannen en maatregelen. Door zijn goede analytische vermogen, zijn zeer ruime praktijkervaring alsmede business- en exploitatiekennis is Lex breed inzetbaar en weet mensen eenvoudig te binden. Hij wisselt gemakkelijk van rol en taak indien nodig: lijnmanagement, programma’s/projecten en/of advies. Bij het opzetten en doorvoeren van plannen en maatregelen heeft hij altijd oog voor de bedrijfseconomische grondslag, bestuurlijke verhoudingen, duurzaamheid, governance en kwaliteit.

Specialiteiten:
- Interim Management, Programma Management en Project Management
- Agile transities, Agile coaching
- Complexe, vastgelopen of ontspoorde veranderingen realiseren
- Beheer & Organisatie, Techniek
- Omgang met weerstand
- Inspirerend en coachend
- Resultaatgericht managen (no-nonsense) rekening houdend met gevoeligheden in omgeving, soepel interacterend op elk niveau binnen organisaties


Lex hanteert een coachende, opbouwende manier om de organisatie(s) te betrekken bij de gewenste verandering en interesseert de betrokkenen door de voordelen van het te bereiken doel, op wat voor manier dan ook, helder te maken. Lex is door zijn enthousiasme, tomeloze inzet en leiderschapsstijl, in combinatie met zijn zeer ruime ervaring met weerstand tegen verandering, als geen ander in staat mensen en organisaties te mobiliseren en te bewegen. Met zijn gedrevenheid, pragmatische inslag (‘hands on, no nonsens’) en open opstelling krijgt hij veel voor elkaar. Het hoeft geen betoog dat het zwaartepunt van Lex zijn kracht ligt op de as mensen en proces binnen de driehoek mensen, proces (organisatie) en technologie. Zijn praktijkervaring met technologie is echter volledig up-to-date.

Het bij Lex behorende Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is ESTP, actiegerichte realist (ES) + flexibele probleemoplosser (TP)
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play