Als consultant en coach in change management help ik leidinggevenden en professionals in bedrijven en organisaties die in een veranderingssituatie zitten, zoals bijvoorbeeld een groeiproces.
Wanneer processen en leiderschapsstijlen veranderen, gebeurt er ook iets met de cultuur binnen een bedrijf. Afdelingen die door elkaar worden gehaald, nieuwe collega’s, nieuwe leidinggevenden, een nieuw gebouw. Al die veranderingen kunnen voor stagnatie zorgen.’
Bij 'harde processen’ om van A naar B te komen, is het de kunst om alle mensen mee te krijgen. Denk aan veranderingen in het gebruik van technologie, een fusie of het instellen van autonome, zelfsturende teams. Na een tijd komen vaak klachten dat er zoveel gedoe op de afdeling is.
Ik probeer dan als eerste goed te luisteren: hoe gaan we binnen het bedrijf met elkaar om?
Ik houd mensen ook vaak een spiegel voor, het staat centraal in mijn werkwijze. En als het even kan schotel ik die voor tijdens een wandeling in de natuur.
In de eerste fase is het vooral luisteren en kijken of ik ook kan achterhalen wat er niet gezegd wordt. Inschatten of wat er gezegd wordt ook echt het probleem is, want in de praktijk zie je soms dat het echte probleem nog wel eens verlegd wordt. Ik ben de ‘critical friend’ die een spiegel voorhoudt. En dan is het mooi als je met iemand naar buiten kunt, waarbij je de natuur als metafoor kunt gebruiken.
In mijn aanpak stel ik de mens centraal en ben ik in staat om met complexe problematiek aan de slag te gaan.
 

Gemiddelde feedback rating:

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play