Vind hier jouw freelance webdesigner!

Plaats gratis je opdracht voor een freelance webdesigner en sluit je nu aan bij duizenden opdrachtgevers.

 • Gratis binnen 2 minuten jouw opdracht plaatsen
 • Binnen 24 uur gemiddeld 8 reacties
 • Ontvang uitgebreide profielen met CV, portfolio en referenties
 • Start direct met uw gekozen Freelancer
88825 freelancers
111804 opdrachten

Hoe werkt het

Plaats gratis een opdracht

Plaats gratis een opdracht

Gratis binnen 2 minuten jouw opdracht plaatsen

Krijg snel reacties

Krijg snel reacties

Ontvang uitgebreide profielen met CV, portfolio en referenties

Selecteer een freelancer

Selecteer een freelancer

Controleer de profielen en kies de juiste freelancer

Lars Account Manager

Vraag, of aanvraag?

Enkele van onze opdrachtgevers

Laatste opdrachten in de categorie Grafisch en Design

Actief Opdracht Categorie Budget Locatie Status
Actief
21:20:11 09-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Brochure, visitekaartjes en/of jaarverslag vormgeven
Budget
€500 - €2000 Vaste prijs
Locatie
Op afstand
Status
Open
4 geïnteresseerd
Actief
14:26:00 09-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Interieur design
Budget
€50 - €75 Per uur
Locatie
Op afstand
Status
Open
7 geïnteresseerd
Actief
13:25:47 09-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Illustraties maken
Budget
€30 - €50 Per uur
Locatie
Op afstand
Status
Open
9 geïnteresseerd
Actief
13:00:02 09-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Overig
Budget
€100 - €500 Vaste prijs
Locatie
Op afstand
Status
Selectie
15 geïnteresseerd
Actief
10:52:52 09-06-2023
Categorie
Grafisch en Design CAD 3D
Budget
€100 - €500 Vaste prijs
Locatie
Op afstand
Status
Open
7 geïnteresseerd
Actief
07:28:25 08-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Illustraties maken
Budget
In overleg
Locatie
Op afstand
Status
Gesloten
1 geïnteresseerd
Actief
10:59:08 07-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Brochure, visitekaartjes en/of jaarverslag vormgeven
Budget
In overleg
Locatie
Op afstand
Status
Gesloten
20 geïnteresseerd
Actief
11:57:29 06-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Overig
Budget
€250 - €500 Vaste prijs
Locatie
Op afstand
Status
Open
13 geïnteresseerd
Actief
21:17:28 05-06-2023
Categorie
Grafisch en Design Overig
Budget
In overleg
Locatie
Op afstand
Status
Gesloten
2 geïnteresseerd
Actief
20:42:23 05-06-2023
Categorie
Grafisch en Design CAD 3D
Budget
€30 - €50 Per uur
Locatie
Op afstand
Status
Open
2 geïnteresseerd

Freelance website designer

Een freelance website designer is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van een website. De naam doet het wellicht niet direct vermoeden, maar de freelance webdesigner kijkt verder dan alleen het uiterlijk van de website. Bij de vormgeving kijkt een goede freelance website designer bijvoorbeeld naar een aantal zaken:

 1. De webdesigner zorgt dat de website gebruiksvriendelijk is. Bezoekers moeten soepel door de website kunnen navigeren naar hun beoogde doelen.
 2. De webdesigner zorgt voor een effectieve website. Dat betekent dat bezoekers leiden tot conversies.
 3. De webdesigner creëert een website volgens SEO richtlijnen. De website is hierdoor beter vindbaar in Google en andere zoekmachines.
 4. De webdesigner maakt een website die er visueel aantrekkelijk uitziet.  

Wanneer een freelance webdesigner zich te veel richt op één van deze factoren, wordt de website niet optimaal ingezet.

Webdesigner Nederland

Een goede webdesigner in Nederland beschikt over een aantal competenties. Deze competenties helpen de webdesigner de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een website.

 1. Sterke communicatie. Het werk van de webdesigner begint bij de communicatie met de opdrachtgever. Het is belangrijk dat de webdesigner de wensen van de opdrachtgever duidelijk heeft.
 2. Creativiteit. Dankzij zijn of haar creativiteit weet de webdesigner vanuit de wensen van de opdrachtgever een unieke website te maken
 3. Empathie en inlevingsvermogen. De webdesigner maakt een website voor een bepaalde doelgroep. De webdesigner moet zich kunnen verplaatsen in deze doelgroep.
 4.  Kennis en vaardigheid in webdesign. Uiteraard heeft de webdesigner ervaring nodig met de ins en outs van webdesign om een goede website neer te zetten.

Freelance webdesigner inhuren

Als je een freelance webdesigner gaat inhuren, gaat die over het algemeen volgens de volgende stappen te werk:

 1. Contact met de opdrachtgever. De webdesigner komt in contact met de opdrachtgever en vraagt uit wat het doel is van de website. Wat wil de opdrachtgever met de website doen? Wat zijn de belangrijke pagina’s? Voor welke doelgroep wordt de website gemaakt? In deze eerste stap ontstaat bij de webdesigner een beeld van de wensen van de opdrachtgever. 
 2. Het eerste webdesign. Wanneer de freelance website designer de wensen van de opdrachtgever op een rij heeft, begint het creatieve proces. De webdesigner bedenkt een concept en werkt dit uit. Hierbij worden alle designelementen van een website betrokken zoals de kleuren, layout en structuur. Hierbij worden bestaande designs van de opdrachtgever verwerkt in het website design. De webdesigner houdt natuurlijk ook rekening met de effectiviteit, SEO richtlijnen en gebruiksvriendelijkheid. 
 3. Feedback op het design. Wanneer de webdesigner het concept heeft uitgewerkt is het tijd om feedback te krijgen van de opdrachtgever. Is het concept inderdaad volgens de wensen van de opdrachtgever gemaakt of zijn er nog aanpassingen nodig? In deze stap wordt de feedback van de opdrachtgever verwerkt.
 4. Werken met de developer. Wanneer het design is goedgekeurd kan er gewerkt worden met de developer. De developer werkt aan de technische aspecten van de website en zorgt ervoor dat er een functionele website komt volgens het design van de webdesigner. Wanneer de website functioneert naar behoren, gaat de webdesigner door met het volgende vraagstuk.

Webdesigner WordPress

WordPress is het grootste content management system (CMS) voor websites en webshops. De kans is daarom groot dat je op zoek bent naar een webdesigner die bekend is met WordPress. Ook al is het maken van een WordPress website relatief simpel, zonder kennis van het systeem kan het nog een behoorlijke opgave zijn. Daarom is het verstandig om een WordPress webdesigner in te schakelen.

Op zoek naar een freelance website designer?

Heb je een freelance website designer nodig? Dan ben je bij Freelancer.nl aan het juiste adres. Op ons platform kom je eenvoudig, snel en gratis in contact met de juiste webdesigner. Maar hoe kies je de juiste webdesigner?    

Hoe kan ik juiste freelance webdesigner inhuren?

Het ligt er compleet aan wat je nodig hebt, hoe groot uw website is en hoeveel aanpassingen je te verwerken heeft. Bij Freelancer.nl kun je gratis een opdracht plaatsen voor het vinden van een webdesigner. Freelance website designers kunnen daarop reageren, waarna je meerdere offertes kan aanvragen en de juiste webdesigner kan kiezen.

Enkele tips om een goede freelance webdesigner te vinden:

Hieronder staan een paar handige tips, zodat je rustig een freelance webdesigner kunt kiezen.

 1.     Kies altijd een professional, ga niet voor iemand die webdesign erbij doet, maar ga voor de specialist! Iemand die basiskennis heeft van webdesign, kan dit waarschijnlijk wel. En het lagere tarief is zeker aantrekkelijk. Maar wanneer je specifieke wensen hebt of de freelancer tegen problemen aanloopt, is specialistische kennis vereist. Iemand met basiskennis heeft niet door wat hij of zij over het hoofd ziet. Je hebt een specialistische webdesigner nodig als je wilt dat het goed gebeurt.
 1.     Kies voor een vast persoon. Dit maakt het in de toekomst makkelijker om uw website op orde te krijgen. Als je een webdesign bedrijf kiest met meerdere werknemers, zorg dan dat je een vast contactpersoon binnen het bedrijf krijgt, waar je altijd uw webdesign zaken mee regelt. Dit zal over langere tijd het proces versnellen.
 1.     Een freelance webdesigner kost over het algemeen tussen de 35 en 75 euro per uur, dit hangt af van ervaring en opleiding. Als je niet teveel wilt betalen kun je kiezen om een maximaal bedrag af te spreken waar uw webdesigner niet overheen gaat.
 1.     Wat goed is om te onthouden, is dat je uiteindelijk tevreden moet zijn met je website. Als je webdesigner onnodig fouten maakt, komen de kosten hiervan vaak bij jou te liggen. Daarom is het belangrijk om voldoende achtergrondinformatie van uw webdesigner te hebben.
 •     Wie zijn de bestaande klanten?
 •     Welke diploma’s heeft de freelancer op zak?
 •     Wat is de prijs?
 •     En wat is het service level?
 1.      Hoe belangrijk is de ervaring van de freelance webdesigner?
  Er zit een groot verschil in ervaring bij freelance webdesigners. Bekijk welke ervaring de zelfstandige webdesigner heeft, past dit bij de opdracht? Heeft de webdesigner voldoende ervaring om een specialist te zijn?
Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten