Zo zorg je voor extra ervaring voor op je cv! | Freelancer.nl

Zo zorg je voor extra ervaring voor op je cv!

Gepubliceerd op 22 December 2016

Alle begin is moeilijk. Wanneer je net gestart bent als freelancer of zzp’er kan je wel wat hulp gebruiken! Je cv of portfolio laat nog niet de wensen over en mag wel opgevuld worden zodat opdrachtgevers kunnen zien met wie ze in zee gaan als ze jou aannemen voor een nieuwe opdracht. Maar hoe vul je je portfolio naar eigen wensen aan met relevante ervaring? Deze vijf tips gaan jou helpen. 

1. Haal meer ervaring uit opdrachten voor familie of vrienden
Heb je meer ervaring nodig voor je portfolio? Bied dan eerst je diensten aan bij familie of vrienden of vraag of zij nog mensen weten aan wie je je dienst kunt aanbieden. Voer je diensten dan voor een leuke prijs uit om zo alvast wat naam te maken. Grote kans dat wanneer zij tevreden zijn mond-tot-mond reclame voor je maken en zo het balletje laten rollen bij kennissen, vrienden en familie.   

2. Gebruik relevante schoolopdrachten in je portfolio 
Wanneer je net begint met freelancen en nog weinig ervaring hebt is het zeker interessant eens te kijken naar het werk wat je tijdens je studie geleverd hebt. Zijn er bepaalde opdrachten relevant om in je portfolio mee te nemen? Freelance designers en freelance programmeur hebben tijdens de studie al veel mooie opdrachten uitgevoerd en hebben stiekem natuurlijk al veel ervaring op gedaan.

3. Neem contact op met lokale non-profit organisaties
Kijk eens bij jou in de buurt of er non-profit organisaties zijn die jouw hulp kunnen gebruiken of draag zelf wat mooie initiatieven aan. Hoe leuk is het als jullie elkaar kunnen versterken en jij op die manier wat mooie ervaringen aan je portfolio toevoegt. 

4. Onderzoek of je bepaalde titels kan behalen
Zijn er in jouw branche/beroepenveld bepaalde titels die je kan behalen door bepaalde trainingen te volgen? Dit maakt jou niet alleen een stuk betrouwbaarder voor de opdrachtgever maar zorgt er ook voor dat je een streepje voor hebt op eventuele concurrenten. 

5. Oefenen! Oefenen! Oefenen! 
Stop nooit met leren en het uitdagen van jezelf. Dat je aan de start onbetaald werk uitvoert of voor een relatief laag bedrag werkt zorgt er uiteindelijk wel voor dat je jezelf op een goede manier kunt presenteren aan potentiële opdrachtgevers. 

Op een platform als deze kunnen opdrachtgevers je portfolio bekijken en zien op deze manier meteen met welke stijl of met wat voor freelancer ze te maken hebben. Zij kunnen de keuze dus veel meer baseren op de portfolio items en ervaringen in plaats van dat er alleen wordt gekeken naar de offertes die uitgebracht worden.  

Door: Ilse van der Meulen
Ilse bouwt als klantgerichte community & content manager aan merken met als doel verbondenheid te creëren. Ze is creatief in denken en doen en heeft een passie voor (gedichten)schrijven. 
 
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan!
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Robin Peek

Robin Peek is dagelijks bezig met het vergaren van kennis met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en contentmarketing. 

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play